הכל מתחיל באדמה

החיבור בין יין ואוכל מתחיל באיכות ובהבנת חומר הגלם. כשארז מסתכל על כרוב או ברוקולי בבוסתן, הוא מפרק אותו לאט בדמיון לכמה צורות הכנה. התוצאה היא שלושה מתכונים שונים מאותו חומר גלם, שכל צורת הכנה הופכת את החוויה לאחרת.

02.08.16

בדומה לאוכל, גם ביין איכות חומר הגלם מתחילה באדמה, באזור גידול מתאים וייחודי ובאנשים. זה מתחיל בכורמים שמטפלים בכרמים במומחיות ובמסירות, וממשיך בייננים שמפיקים את המיטב מהענבים.

היכולת לקבל ביטויים שונים של אותו זן ענבים קשורה בין השאר למיקום הכרם, גובה וטמפרטורה וכמובן לאופי האנשים המייצרים את היין. כך אפשר להפיק מזן הסירה גם יין רוזה יבש וגם יינות אדומים, ומשרדונה מבעבעים איכותיים לצד יינות יבשים קלילים או מורכבים ועוד.

שרדונה – הגובה כן קובע

שרדונה הוא זן הדורש מנות קור ואדמה עם ניקוז טוב.הגובה הרב של הכרמים בצפון רמת הגולן עושה לו רק טוב. זהו אחד הזנים הלבנים המובחרים ביותר בעולם, הידוע בהפקת יינות מהמעלה הראשונה. סגנונות היין רבים, מיומיומי ועד יינות גדולים בעלי פוטנציאל התיישנות ארוך:

ירדן בלאן דה בלאן 2008

תשלבו את ייחודיות אזור הגידול עם מומחיות ייננית ואהבה עמוקה לשמפנייה טובה, ותקבלו את אחד היינות הכי מהנים שיש כאן.

היין מופק בשנות בציר איכותיות במיוחד, אך ורק מענבי שרדונה, ועל פי השיטה המסורתית של אזור שמפיין. התיישנות של לפחות חמש שנים על השמרים הופכת אותו ליין מבעבע רציני.

שרדונה גמלא

תמיד טוב שיהיה בקבוק יין לבן במקרר. שרדונה גמלא הוא היין הקלאסי של (?). יין יבש שהולך טוב עם מגוון מאכלים ופשוט מתאים ליום יום. העובדה שהיין מתיישן תקופה קצרה בחביות עץ אלון מותירה אותו רענן וקליל.

מרלו – לטעום את המקום

יינות מכרם יחיד מעניקים דרך קצת אחרת ליהנות ממה שאזור הגידול הספציפי יכול להעניק. כך ניתן לומר שמרלו ירדן מאפשר לחוות את הביטוי של הזן מרלו ברמת הגולן, לצד ירדן מרלו מכרם יחיד כמו "כרם אודם" או "כרם קלע" המביאים לידי ביטוי את ייחודיות המיקום הנקודתי.

מרלו ירדן

מרלו טוב ומעניין הוא לא דבר של מה בכך. למרלו ברמת הגולן יש ייחוד, מורכבות וריכוז טעמים מחד, ומצד שני הוא מעניק חווית שתייה שאיננה משתלטת על החיך ומתאימה מאד לאוהבי היינות האדומים הרציניים.

מרלו ירדן, כרם אורגני אודם

מדובר במרלו מורכב ומעודן, המופק מענבים מכרם אודם, הממוקם בגובה של מעל ל 1000מטר מעל פני הים. בכרם זה מגדלים גם שרדונה ייחודי /מיוחד/יוצא דופן . הכרם מטופל בצורה אורגנית משנת 1998.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017