"ארז המקסים העביר לנו סדנא בתרומה. הגענו 15 נערים מ"קידום נוער" בעמיר שלמדו..."
קידום נוער, קיבוץ עמיר

ארז קומרובסקי

כשחזרתי מלימודי הבישול בפריז, התחלתי לעשות קייטרינג מהבית של הורי ואח"כ עשיתי מטבח במרפסת של הדירה בפאיירברג. קראתי לקייטרינג "הסטודיו לבישול פוטוריסטי", כי באותה תקופה התעסקתי בספר הבישול הפוטוריסטי של מרינטי- אומן איטלקי בראשית המאה העשרים שהתעסק בחדש, בשבירת מוסכמות קולינריות ואומנותיות.

02.02.12

ארז קומורובסקי - סדנאות בישול

האמנתי שצריך לחדש בכל צלחת, שצריך לעשות פרובוקציות קולינריות כדי שהמסר האומנותי שלי יעבור לסועד. הייתי צעיר. היה זה סוג של התבגרות מקצועית, רציתי להדהים ולרתק. רציתי לזעזע לפעמים.

ברבות השנים התעדנתי, הבנתי שמה שחשוב זה לא האגו שלי אלא הזדהות והטעם של מה שאני מבשל איתו. הבנתי שחומרי הגלם והעדינות שבטיפול בהם יותר חשובים מהאישיות שלי כטבח. הבנתי שלא צריך להדהים, צריך לקלוע לאמת או לפחות לנסות להתקרב אליה.

אם בתחילת דרכי התעסקתי בדברים נדירים היום אני עובד עם ירקות יומיומיים ומנסה להוציא עוד טעם חדש שלא גיליתי בהם, ומשתדל לא להאפיל על טעמם הטבעי. אני מתמחה בירקות כבר הרבה שנים ועכשיו מצאתי את הדרך להתחיל לבשל אותם כבר בערוגה, עוד כשהם באדמה.

חוץ מירקות אני מתעסק כמובן גם באפיית לחמים ופוקצ'ות בטאבון הבוץ שבניתי בשטח ביתי ובו אני צולה גם גדיים, טלאים ושאר מיני בשרים שגדלים באופן טבעי לגמרי פה בגליל העליון.

עברתי למתת בסוף 2006 ומאז אני משקיע את מירב מרצי בבישולים אורגניים ובלימוד אנשים שאוהבים אוכל, איך אפשר לבשל טוב יותר ובקלות רבה יחסית.

תגובות גולשים

6.

"ארז המקסים העביר לנו סדנא בתרומה. הגענו 15 נערים מ"קידום נוער" בעמיר שלמדו בישול לאורך השנה בקורס "מבשלים חלומות בגליל". כל השנה התנסו בחוויות קולינריות שונות, מיומנויות מטבח,וסיימנו אותה באירוע חגיגי- סדנא אצל ארז! תשומת הלב שניתנה לכל נער/ה כמו לכל מרכיב בכל מתכון היתה מדהימה. הנערים התרגשו מאוד לעבוד עם ארז, לבשל איתו, ללמוד דברים חדשים, לסייר בגת בעתיקה כמו בבית המהמם ומעורר ההשראה במתת... לא יכלנו לבקש חוויה טובה יותר לנערים! ארז , דני, חנן , וכל הצוות - אלף תודות!!!"

— קידום נוער, קיבוץ עמיר | 29.06.14 09:30
5.

"ארז והצוות. זכינו ל-4 שעות של שיכרון חושים. הנאה גדולה ועניין רב. יש לנו הרבה ניסיון בבישול, ארוח, ובעיקר זלילה אבל כאן זה היה באמת משהו מיוחד. תודה"

— בקימר, להבים (בדרך לקהיר.....) | 28.04.14 12:24
4.

"ארז היקר! תודה רבה על סדנא נפלאה,זכינו ליום כיף מדהים שיזכר שנים רבות אחרי... תודה גם לטלי הנפלאה ולצוות שפועל במרץ מאחורי הקלעים. בהחלט נחזור גם בעתיד. אורן פברואר 2014סדנאת בשר"

— אורן ברזילי, הוד השרון | 20.02.14 21:44
3.

"הגעתי לסדנא עם הרבה שנות נסיון בישול ובמיוחד אפיה. ידעתי שאקבל טיפים. קיבלתי המון ונהניתי מאד. נתת לי לרסק את השום והכוזברה עם המכתש ועלי וביחד הכנו סחוג שטופטף על בשר חציל קלוי. המנה יצאה מדהימה. ומה שמדהים עוד יותר זה שעוררת בי זכרון ילדות שנדחק שבהיותי ילדה קטנה סבתי נהגה לבקש ממני לכתוש ב״מסחגה״ זרעים, כוסברה, שום ועוד. אהבתי את זה. הריח המרקם והחוויה. מעכשיו אני בחיפוש אחר המסחגה של סבתא שלי. בזכותך אשמור על אותנטיות הסחוג."

— שביט, בארי | 24.09.13 22:14
2.

"ארז היקר, תודה רבה על היום הנפלא אותו בילינו בביתך המקסים. הכנסת האורחים, היין וכמובן האוכל הטעים אותו יצרת מול עינינו, גרם לנו אושר רב. בהחלט עשה חשק לעוד. שולה וקותי אהרון מושב עולש. 21.3.2013"

— שולה וקותי אהרון, מושב עולש | 24.02.13 16:44
1.

"ישבנו מסביב לשולחן, טועמים את פלאי היצירה שנוצרו מול עינינו, נהנים מיין ישראלי טוב, נהנים מאישיותו של ארז. ארוח נפלא של ארז והצוות הקטן, ללא רגע דל. ישבנו במרפסת מול הנוף הירוק, שיכורים קלות מיין, מהאוויר והאווירה. ראינו איך חומרי גלם מעולים הופכים ליצירת מופת. אכלנו מכל דבר, הרגשנו קלים ומאושרים. נפלא!!!!!!!!!!!"

— אשר ק., ראשון לציון | 13.02.13 19:53
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
ייקבי רמת הגולן
2014 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה