חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דג בזרעי שומר

1 מוסר ים במשקל 1.5-2 קילוגרמים

1 כף נדיבה זרעי שומר (ירוקים אם אפשר, ואם לא - אז יבשים)

½ כוס שמן זית עדין

1 כף קליפת לימון בוסר ירוק מגוררת, ללא החלק הלבן

½ כוס בצל ירוק קצוץ דק

שתי שיני שום

1 כפית גרגירי פלפל לבן

מלח ים גס לפי הטעם

לימון בשל אחד או שניים

מתכון מאת:
מתוך: דגים

כותשים יחד בעלי ובמכתש גדול את הבצל הירוק, קליפת הלימון המגוררת, השום ואת הפלפל הלבן. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים ליצירת שמן ארומטי.

מורחים בשמן הזה את הדג משני צדיו ובתוך בטנו, ומפזרים את זרעי השומר מעליו ובתוכו.

בוזקים מלח ים גס וצולים על רשת, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בפונקציה של גריל.

מניחים את הרשת בשליש העליון של התנור, ולא שוכחים להניח תבנית מתחת לרשת שעליה יושב הדג ונצלה, כדי שהתבנית תאסוף את כל השמן ואת שומניו הטבעיים של הדג. אחרת, הם יטפטפו על קרקעית התנור, יישרפו ויעשו לכם יופי של עשן.

משך הצלייה כ-12-10 דקות על כל צד (תלוי בגודל הדג). אחרי שהופכים את הדגים בזהירות מורחים שוב בשמן הארומטי שהכנתם, וממשיכים בצלייה. מגישים עם חצאי לימון.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.