פירה שום ירוק בשמן זית
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פירה שום ירוק בשמן זית

12-15 ראשי-שום צעירים

½ ליטר שמן זית

1 גבעול תימין

מלח ים גס לפי הטעם

1 לחם כפרי מקמח מלא

1 חריץ גבינת קשקבל

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

קולפים את ראשי השום, מפרידים את השיניים, קולפים את הקליפה הלבנה העוטפת כל שן. לא להתעצל, רבותי!

מבשלים אותם כשעה בשמן הזית עם גבעול התימין על להבה קטנה, עד שהשיניים רכות-רכות. היזהרו שלא להרתיח את השמן, כדי שהשום לא יהיה מר. מסירים מהלהבה ומניחים לסיר להתקרר לטמפרטורת החדר.

מסננים את השמן בזהירות, מועכים את השיניים, ומוסיפים מלח-ים גס.

את השמן המסונן שומרים. זהו שמן שום ירוק שטעמו וריחו מקסימים.

פורסים את הלחם לפוסות עבות. מורחים פירה שום ואוכלים עם הקשקבל.

כמה פשוט, ככה טוב.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.