עוף במעטפת עלי מנגולד בסגנון הודי
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף במעטפת עלי מנגולד בסגנון הודי

 

במקרה הזה, אנחנו מגנים על העוף שלא יתייבש על ידי עטיפתו בעלי מנגולד. זה קל ועושה את העבודה טוב יותר מנייר כסף.

גיוון:

לאלו מכם שלא שומרים כשרות - מלבד תערובת התבלינים, אתם מוזמנים להשרות את העוף גם ביוגורט - הוא ירכך את בשרו ויעניק לו מרקם נעים יותר בפה.

ועוד משהו: אל תיבהלו מכל רשימת התבלינים הארוכה שנכנסת לתערובת התיבול הזאת - זה אמנם נשמע הזוי, אבל יוצא טעים להפליא.

 

המרכיבים:

1 עוף שלם גדול

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח ים גס

⅓ כוס שמן בוטנים איכותי

6 עלי מנגולד גדולים

לתערובת התבלינים:

4 תרמילי הל

1 כפית זרעוני כמון

½ כף זרעוני חרדל

3 פלפל סודאנייה

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

קורט קינמון

מתכון מאת:
מתוך: עופות

אופן ההכנה:

מעסים את העוף במיץ לימון ומלח. מכסים ומניחים במקרר ל-½ שעה.

בינתיים כותשים היטב את תערובת התבלינים במכתש ועלי.

מרטיבים את העוף במעט שמן בוטנים, ומעסים עם תערובת התבלינים הכתושה. מניחים במקרר למשך שעתיים-שלוש.

מוציאים מהמקרר ומניחים בצד למשך כ-1/2 שעה עד שהעוף מגיע לטמפרטורת החדר. עוטפים בעלי מנגולד (כדי להגן על העוף שלא יתייבש), מניחים בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך שעה ורבע או עד שהוא מוכן.

מגישים

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.