דגי ים צלויים בעלי בננה וסלסת עגבניות
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דגי ים צלויים בעלי בננה וסלסת עגבניות

במתכון הזה חשוב לשמן את הדגים בשמן זית - הפטנט הקטן הזה ימנע מהדגים להידבק לרשת ויעשה לכם את החיים קלים ואת הדגים להרבה יותר עסיסיים.

 

5-6 דגי ים במשקל 500 גרם לערך (אפשר להשתמש באנטאיסים, מוסר ים, סי-בס)

1 כף זרעוני שומר כתושים

⅓ כוס שמן זית

מלח ים גס

פלפל אדום חריף קצוץ דק

עלי בננה (או עלי גפן אם לא משיגים עלי בננה)

לסלסת עגבניות:

¾ - 1 ק"ג עגבניות תמר

1 כוס עלי כוסברה

1 פלפל אדום חריף קצוץ ומגולען

מיץ מלימון אחד בשל

מלח ים גס

1 כף סומק איכותי

4 כפות שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: דגים

1. מורחים את הדגים מבפנים ומבחוץ בשמן זית. מתבלים בזרעוני השומר שכתשתם, בפלפל החריף הקצוץ ובמלח הגס. עוטפים בעלי בננה או בעלי גפן וצולים על גריל גחלים.

2. קוצצים את עגבניות התמר ומערבבים עם הפלפל, עלי הכוסברה, הלימון, המלח, הסומק ושמן הזית.

כשהדגים יוצאים מהגריל, מגישים אותם מייד עם הסלסה שהכנתם ומחייכים.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.