סלט דג ים צלוי, ריג
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט

באיזשהו אופן מצחיק דווקא בערוגה שמובילה ללול התרנגולות שלנו גדל לו ריג'לה בר ואעפ"י שהתרנגולות לא מפסיקות לנסות – אני לא נותן להן להתקרב אליו. אני אוכל אותו בעצמי. הריג'לה הוא עניין רציני מאוד – ענפיו הדקיקים משופעים בעלי קיץ מתקתקים, בשרניים ועסיסיים שעושים לסלטים טוב. כשמשלבים את עליו עם חציל שנקלה כהלכה (ובזכות החום קיבל גוון של מתיקות), דג טרי ורך ויוגורט מקבלים סלט ארוחה נהדר.

חומרים ל-8 מנות:

½ 1 ק"ג פילה מוסר ים ללא העור

¼ כוס שמן זית עדין

1 שורש כורכום מיובש

½ כפית זרעי כמון

1 כפית זרעי כוסברה

1/2 כף פלפל שחור גרוס

לוויניגרט עמבה:

3 כפות מיץ לימון

¼ כוס שמן זית

6 כפות ממרח עמבה עבודת יד (להשיג בשווקים)

מלח

לסלט:

4 חצילי בלאדי

3 כוסות עלי ריג'לה (אם אין לכם בגינה, נסו בדוכני הירוקים בשווקים)

2 כוסות יוגורט כבשים

מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: דגים
  1. קולים חציל על הגריל או מעל להבה גלויה או חצילייה עד שקליפתו מתפחמת. פוערים אותו במרכז ומניחים בצד.
  2. צולים את הדג: כותשים שורש כורכום, זרעי כמון וזרעי כוסברה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים.
  3. מלהיטים מחבת משומנת. מושחים את הדג בשמן זית ומפזרים עליו את התבלינים הטחונים ופלפל שחור. מניחים את הדג במחבת, כשהצד בו היה העור כלפי מטה, וצולים 4-3 דקות. הופכים וצולים 2 דקות נוספות או עד שבשרו הופך אטום. מוצאים מהמחבת, מצננים ומפוררים בידיים לפיסות.
  4. מכינים ויניגרט עמבה: מנערים בצנצנת את כל הרכיבים עד שנוצרת אמולסיה חלקה.
  5. מרכיבים ומגישים: מסדרים על שולי צלחת הגשה רחבה עלי ריג'לה ובמרכזה מניחים את החציל (הלא קלוף). מפזרים מעל את פיסות הדג, את חלקן מניחים בליבו של החציל. מטפטפים יוגורט בעזרת כף, מתבלים במלח גס ומזלפים מעט ויניגרט עמבה.

 

מתוך מגזין "על השולחן" אוקטובר 2014 / צילום: בן יוסטר

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.