דלעת עם גבינת עזים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דלעת עם גבינת עזים

כיום, כשאפילו בסופרמרקטים הגדולים יש אינסוף זנים וסוגי דלעת, שלא לדבר על כך שאת אלו המכונות יפניות, תאילנדיות וכל מה שביניהן שמים על ראש שמחת הדוכנים בשווקי האיכרים ברחבי הארץ - הגיע הרגע להכניס אותה לעוד ועוד תבשילים. אתם יודעים מה? היא יכולה אפילו להיות לבדה על הצלחת, בתפקיד הראשי.



1 דלעת תאילנדית או דלעת ערמונים, חצויה ומנוקה היטב מגרעינים בעזרת כף

2-3 כפות חמאה מומסת

מלח ים גס

1 פלפל חריף אדום, קצוץ דק

1 קורט מוסקט

1 קורט קינמון

1 גוש גבינת עזים (אני משתמש ב"שחר" של יעקובס למתכון הזה)

מתכון מאת:

מורחים את הדלעת מבפנים בחמאה מומסת. בוזקים מלח, פלפל חריף, מוסקט וקינמון.

אופים את הדלעת בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כשעה, עד שהדלעת כמעט רכה לחלוטין.

מוסיפים במרכז הדלעת גוש גבינת עזים בשלה וממשיכים באפייה עוד 20 דקות או עד שהגבינה נמסה כמעט. מגישים מיד עם כף ולחם שאור מלא ויין לבן.

 

צילום: הדס ניצן

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.