זאת ההזדמנות שלכם לגלות את הסודות המקצועיים מאחורי הסירים, ולשמוע טיפים ששפים שומרים בדרך כלל רק לעצמם. במסגרת הסדנה לומדים איך לבנות ארוחה מדהימה עם מאפים, דגים, פירות ים, בשרים, ירקות, גבינות, שמני זית, תבלינים ועוד חומרי גלם משובחים. מתחילים את היום על מרפסת ביתו של ארז במתת, מול הנוף המרהיב של הרי הגליל העליון. שם מחכה לאורחים ארוחת בוקר קלה: לחם כפרי עשיר וסלטים מירקות העונה. ארז מוזג יין וכבר מתחילים להרגיש בבית.
מהמרפסת יוצאים לסיור בבוסתן האורגני, הצמוד לבית. מטיילים בין ערוגות גן הירק, ממששים, מריחים וטועמים את עשבי התבלין ומעוררים את התאבון לקראת העתיד לבוא.
בסיום הסיור נכנסים לחדר הסדנאות, שם מעביר ארז סדנה פרונטלית. ארז מבשל ומדגים מנה אחרי מנה – את המנות הוא בוחר לפי מצב הרוח, העונה, ומה שמצא באותו יום בשוק או בגינה. לרוב ארז יתחיל בדגים נאים, למשל טרטר פרידה ואבוקדו, ימשיך לדגים עטופים בעלי בננה, ויתקדם לסרטנים בתמרהינדי ועלי בזיליקום עם ברוקולי מהבוסתן. בהמשך ארז מכין חזה עוף במיסו לבן עם עלי תרד תורכי וציר עוף, צורב שקדי עגל בכוכבי אניס, משפד אותם על ענפי אלון ומגיש יחד עם טאבולה עדשים שחורות, מבשל שומר בזעפרן וחמאה מזוקקת, ממלא טלה בפריקי ובפיסטוקים, וגם משתעשע עם צלעות טלה.
בסוף כל הדגמה טועמים את המנה שזה עתה הוכנה, ומלווים את האכילה ביינות מתאימים מיקב רמת הגולן, שנמזגים לגביעים ללא הפסקה.
בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וקינוח מתוק - קראמבל פירות העונה, עוגת שמרים עם מרציפן או כנאפה נהדרת תוצרת בית.
תגובות אורחים