סיור טעימות בשוק וסדנת השף לוירטואוזים

סיור טעימות בשוק וסדנת השף לוירטואוזים

סיור טעימות בשוק וסדנת השף לוירטואוזים

סיור טעימות בשוק עכו וסדנת בישול למתקדמים

פנו לעצמכם יום פינוק ובואו לסדנת בישול לאנשים שאוהבים את החיים הטובים ושמחים לגלות את הסודות הקטנים של השפים. תחילה נפגשים בשוק העתיק של עכו. ארז מוביל את המשתתפים לסיור אינטימי בשוק, דרך דוכני הדגים, הבסטות של הירקות ועשבי הבר והקצביות. במהלך הסיור עוצרים מדי פעם וטועמים מהטעמים של השוק המיוחד בעכו, על פי העונה והחשק. בנוסף תרכשו ממיטב התוצרת המוצעת בשוק - הירקות הכי טובים, תבלינים מעניינים וגם בשר, דגים או פירות ים - אם יתמזל המזל והם יעלו בחכה. רק במהלך הסיור מתחיל תפריט הסדנה להתגבש בעצם, על פי הקניות.

בגמר הסיור נוסעים המשתתפים למתת עצמאית ושם מתאספים על המרפסת בביתו של ארז לקבלת פנים טעימה וזוללים את ירקות העונה שנצלו בטאבון הגחלים ואת הלחם שארז הכין באותו לילה. בקבוקי היין הראשונים מתוך רבים נפתחים ומתחילים להרגיש בבית.

במהלך הסדנה הפרונטלית לומדים המשתתפים להכין מנות על פי הקניות שנעשו בשוק העתיק ועל פי ירקות מהבוסתן האורגני המקיף את הבית של ארז. מנות לדוגמה מהסדנה: טרטר מטלה או קרפאצ'ו מבשר שנקנה שעה קלה קודם לכן בשוק, תבשילים קלים, סלטים ומרקים על פי מזג האוויר וירקות העונה. זוהי סדנה מגוונת מאוד שהיא בעצם ארוחת טעימות מתמשכת עם הסברים מלומדים - כיף אמיתי.

(צילום: נעה מגר)

משך הסדנא: 6 שעות (ברוטו)
מקום מפגש: בכניסה העליונה לשוק עכו רח' אל ג'זר פינת חיים וייצמן

תגובות אורחים

11.

"ארז יקר, היה יום קסום שהחל בשוק בעכו ( שבטוח נחזור אליו) למדנו על תבלינים ועל דגים טריים ולא כל כך.... על ימים בהם כדאי לקנות בשר... המשכו העיקרי היה בבית המקסים במתת, עם אירוח גלילי נהדר בטעמיו, ושתייה כיד המלך, הכל תחת שרביטך בנעימות ובשלווה, הצלחת לקבץ אנשים מכל קצווי הארץ (והעולם) להתענג על מנעמי החיים. אנחנו נשוב לסדנא נוספת . תודה רבה רם ורנר ונאוהלי רוסו 12.7.16"

— רם ורנר ונאוהלי רוסו, תל אביב | 14.07.16 12:15
10.

"הסדנא החכימה אותנו ברזי השוק ובקניית דגם, בשר ותבלינים. האירוח בבית היוצא דופן במצפה מתת היה מדהים, הן בעושר חומרי הגלם והן בתפריט המגוון והייחודי. דרך העברת הסדנא ע"י ארז הייתה באוירת המקום: אוכל גלילי, משמע חומרי הגלם מהסביבה ובעונתם. נהננו מכל רגע לכל אורך היום והכל בזכות ארז הידען."

— מתי וזאבי גינור, חיפה | 30.05.16 16:30
9.

"הסדנה העניקה לנו עולם ייחודי הסובב סביב ציר זמן משלו, המשתלב עם יום קסום של שלווה באווירה כפרית הטובל בנוף מרהיב וארוחה משותפת ומצויינת-חוויה קולינארית מעצימה, מקצועית, בעלת תובנות של ידע ורגישות עצומה, שפע של נדיבות וחום. ארז הוביל אותנו בתשומת לב ופתיחות אל נבכי סודות מטבחו והטביע בנו את הידע שילווה אותנו לעד. תודה לך ארז ב ר י א ו ת ן ה צ ל ח ה ליאורה ואריק בן קיש"

— ליאורה ואריק בן קיש, בית אריה | 18.11.15 13:59
8.

"ארז יקר, היתה לנו חוויה גלילית קסומה שניצחת עליה בכישרונך המיוחד. תענוג לשוטט איתך בין הדוכנים, האנשים והריחות. הטיול בשוק והדרך מעכו למתת היא אפריטיף מושלם למה שבא בהמשך: הנוף הציורי ממרפסת ביתך, היין המשובח שהרעפת עלינו כיד המלך, האוכל המגוון הארצי האדמתי, הגישה והנועם שלך המהלך פלאים מלווה בהומור חינני..... תודה לך על יום צבעוני ססגוני מו ש ל ם !!!"

— עדנה, כוכב יאיר | 17.11.15 16:11
7.

"השתתפתי בסדנא "סיור טעימות בשוק וסדנא לוירטואוזים" ב 10/9 - התחלנו בסיור בשוק בעכו בו לימד אותנו ארז להסתכל ולבחור דגים ופירות ים, טעמנו מכל הבא ליד בשוק. לאחר מכן בביתו המדהים במתת, התחלנו ביין ואנטיפסטי מגוון, גבינות משק יעקבס, ופוקאצ'ות חמות מהתנור. סיור בגינה שלו מלאת צמחי תיבול, פתחה את החשק לאוכל. במטבחו בישל והדגים ארז עבודה עם דגים, סרטנים וסלטים מעולים, תוך הסברים טעימות ויין שלא נגמר. הצוות הסתובב סביבנו ופינק אותנו בכל דבר. הייתה חוויה גלילית לא נשכחת. תודה."

— טל, צפון | 13.09.15 05:05
6.

"השתתפנו בסדנא טעימות בשוק וסדנת השף ביום ב 9.3 המפגש עם ארז ושאר חברי הקבוצה היה נעים ולבבי. מסתבר שארז מלבד היותו שף בחסד הוא גם אדם מצחיק ומורה לעניין. הסיור בשוק היה מרתק וקבלת הפנים בביתו אשר במתת הייתה בלתי נשכחת במובן הקולינרי. הסדנא מעניינת וטעימה אך בגלל ריבוי כוסות היין שחוסלו "נאלץ " לבוא שוב ולרשום ולטעום הכול מהתחלה. תודה רבה עד לפעם הבאה ענת וגלעד אסא"

— אסא גלעד וענת, תל אביב | 10.03.15 15:19
5.

"לארז ולצוות המקסים, יום שלם כמעט בילינו איתכם בכיף ובאושר. תודה שחיכיתם לנו בעכו, השוק של עכו נראה אחרת לגמרי ביום חול. כבר בשוק התחלנו לטעום :) תודה על הפינוקים הקטנים בשוק. כשהגענו אליך הביתה התקבלנו בשמפניה ומיץ רימונים ובארוחה קלה על המרפסת. האמת שבשלב הזה כבר הייתי שבעה. אבל רק התחלנו :) שעות של אוכל מדהים שזורם בשפע ויין מעולה שנמזג לכוסות. תודה על הנדיבות ורוחב הלב. אין על הבישול המקומי והטרי שלך. הכי בריא, הכי מזין, הכי נכון, הכי מפנק. נבוא שוב, בטוח. אחרי כמה פעמים מקבלים כרטיסיה?"

— דפנה גורלנד, בני עטרות | 10.12.14 13:38
4.

"ארז שלום, הסדנה היתה מקצועית, מעשירה, מאלפת ובעיקר טעימה.... באוירה קסומה של הישוב מתת. אשמח להמליץ."

— דורית כהן, המרכז | 06.11.14 12:42
3.

"היי ארז, סדנת הבישול שהחלה בסיור בשוק עכו, המשיכה בקבלת פנים וארוחה קלה וטעימה מול הנוף המרהיב של ביתך והמשיכה בבישול פרונטלי של כל חומרי הגלם שרכשת בשוק ביחד איתנו וארוחה מהממת של דגים ופירות ים שהסתיימה בקרמבל תפוחים מתוק וחם .הייתה לנו ללא ספק חוויה שלא תשכח. זו פעם שניה שאנו האחיות חוגגות יום הולדת יחד אצלך ונראה לי שנעשה זאת שוב ושוב כל פעם בסדנא אחרת. בברכה והמון תודה רחלי ורדי."

— רחלי ורדי, המרכז | 22.10.14 14:25
2.

"תודה ארז על יום נפלא שהתחיל בעכו בסיור מלא מידע , ריח צבע וכמובן טעימות מכל שיש לך לשוק להציע. ובהמשך בביתך על הנדיבות הרבה (אוכל, יין וידע) בה השקת והאכלת אותנו תוך לימוד (נראה פשוט) והפגנת יכולות בישול. נהנינו מאד ואין לנו ספק שנשוב."

— גדי שומלק, חיפה | 19.06.14 11:23
1.

"איזה יום הולדת שמח היה לי אתמול בחברת אנשים מקסימים ובניצוחו של ארז שרקד בין הסירים לתבשילים, נהניתי מכל רגע!"

— לימור נובק, צור יגאל | 17.06.14 13:26
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017