חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק עדשים כתומות

½ ק"ג עדשים כתומות

1-2 בצלים קצוצים דק

½ כוס שמן

1 כפית גרגירי כמון קלויים וכתושים

מלח ים גס פלפל שחור גרוס גס

מעט שמן כמהין

ציר:

4-5 עצמות עגל

3 גבעולי סלרי

½ שורש סלרי קלוף

2 בצלים קלופים

1 שורש פטרוזיליה קלוף

2 גזרים קלופים

1 קולורבי קלוף

1 גבעול תימין

3-4 עלי דפנה

2 ליטר מים רותחים

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

תחילה מכניסים ציר: צולים 15 דקות את עצמות העגל בתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד (250 מעלות). 

מעבירים את העצמות לסיר גדול ומוסיפים את יתר מרכיבי הציר. מציפים במים רותחים ומבשלים שעה וחצי על להבה בינונית.

מסננים את הנוזלים ומסלקים את הירקות והתבלינים.

למרק: שוטפים את העדשים ומשרים אותם במים ל – 10 דקות. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הכמון הכתוש ואת העדשים. 

מוסיפים את ציר העגל החם ומתבלים במלח ופלפל.

מבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות ומוסיפים מידי פעם מהציר.

העדשים מתפרקות והמרק נהיה סמיך ומוקרם. 

בהגשה מטפטפים מעט שמן זית וכמה טיפות שמן כמהין לכל צלחת.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.