חלת דבש ותפוחים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלת דבש ותפוחים

1 ק"ג קמח אורגני מנופה

30 גר' שמרים טריים

140 גר' חמאה קרה בקוביות + 40 גרם חמאה

150 גר' דבש פרחי בר

2 ביצים

300- 350 גר' מים מינרלים קרים

15 גר' מלח דק

400 גר' תפוחי עץ מזן דלישס

½ כפית קינמון טחון

¼ כפית מוסקט מגורד

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם 40 גר' חמאה עד שיתרככו, לתבל בקינמון ומוסקט ולהוריד מהאש. להניח להתקרר לטמפרטורת החדר.

 

לערבב את כל חומרי הבצק: הקמח, המים, השמרים, הביצים והדבש עד להיווצרות בצק אחיד. להוסיף את החמאה הקרה והמלח ולהמשיך בלישה עוד 5 דקות. להוסיף את התפוחים וללוש רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.להתפיח את הבצק מכוסה בניילון, במשך כשעתיים במקום קר.

 

לחלק את הבצק ל- 4 כדורים. להניח להם לנוח עוד 10 דקות.ליצור מכל כדור נקניק בצק ארוך ולגלגל כל נקניק סביב עצמו כשבלול.לתקוע במרכז כל חלה, מקל קינמון.להתפיח עוד כשעה בערך ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות בתנור עם הרבה אדים, למשך כ-27-33 דקות. 

לאכול בערב ראש השנה ולהרגיש טוב!

תגובות גולשים

2.

"יצאו 4 חלות משובחות, נטרפו בצ'יק, המתכון מדויק להפליא, ארז - עשית לנו סיפתח מושלם לארוחת החג, שנה בריאה ומאושרת, שנת הפתעות טובות"

— הילוש, תל אביב | 03.10.16 10:04
1.

"מתכון מגניב, לא מצויין משך זמן האפייה, תודה מראש"

— הילה, תל אביב | 27.03.16 08:51
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017