חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלת כוסמין וזרעוני צ'יה

אין צורך להכביר מילים על יתרונותיו הבריאותיים וה"טעמיים" של קמח הכוסמין ונראה לי שכל בר דעת כבר יודע שזרעוני צ'יה מכילים לא פחות אומגות למינהן מאשר זרעוני פשתן. אז גם אוכלים חלה טעימה וגם הכולסטרול יורד... וביגוד לזרעוני פשתן, לזרעוני צ'יה אין טעם לוואי באפייה!

1 ק"ג קמח כוסמין מלא, מנופה

30 גר' שמרים

1 ביצה

½2 - ¼2 כוסות מים קרים

¾ כוס שמן בוטנים/שמן אורז (ניתן להשיג בחנויות הטבע)

½ כוס סוכר דמררה

3 כפות זרעוני צ'יה טחונים טרי

1 כף מלח

1 ביצה (להברשה)

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את כל החומרים, חוץ מהמלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות, עד שהבצק מרגיש לכם כמו משי נעים ונענה לידיכם. מכסים בניילון ומתפיחים בקערת הלישה כשעה.

מחלקים ל-6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מכסים בניילון ומשהים כ-10 דקות נוספות. פותחים כל כדור לנקניק ארוך ודק. קולעים כל 3 נקניקי בצק לחלות צרות וארוכות. משמנים 2 תבניות קוגלהוף בשמן בוטנים, מקמחים קלות ומכניסים בזהירות את הצמות לתבניות. מתפיחים כ-¾ שעה .

מחממים את התנור ל-200 מעלות, מכניסים כלי עם מים רותחים לתחתית התנור ואופים את החלות בתבניות הקוגלהוף כ-40-45 דקות או עד שהחלות מזהיבות היטב. מצננים על רשת.

נ.ב. אפשר להפוך את החלות ואפשר להשאיר את צידן העליון "הקלוע" כלפי מעלה, ובמקרה הזה יש להבריש לפני האפייה בביצה מדוללת במעט מים ולפזר זרעוני צ'יה.

תגובות גולשים

4.

"אפיתי אתמול ויצא פשוט מעולה. מומלץ מאוד! תודה על מתכון מהמם"

— הילה, דרום | 16.12.17 10:22
3.

"ארז תודה על המתכונים וההשראה, אתה מהמם!! ידי זהב יש לך! האם ניתן להחליף את הביצה בטחינה גולמית או להשרות את הצ׳יה במים כדי להחליף את הביצה? ואם כן כמה טחינה גולמית/מים לצ׳יה לשים?"

— דנה, שפלה | 31.03.17 05:04
2.

"ניתן בהחלט להשתמש בשמן זית"

— ארז קומרובסקי, מתת | 28.10.14 15:15
1.

"האם ניתן לשים שמן זית או קנולה? ״תודה"

— רינת, שרון | 20.09.14 14:03
2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.