אוזניים מחופשות – בצק אווזים במילוי פרג מלוח
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אוזניים מחופשות – בצק אווזים במילוי פרג מלוח

20-25 יחידות.

לבצק אווזים:

500גרם קמח חלה של סוגת

3 גרם שמרים יבשים (פחות מחצי כפית)

200 גרם שומן אווז מומס ומסונן (ניתן לקנות קפוא במעדניות ובסופרים מסוימים)

½ כף שטוחה מלח

1 כף חומץ בן יין לבן

150 גרם מים קרים

למילוי פרג מלוח:

½1 כוסות פרג טחון

¼1 כוסות חלב 3%

½ כף דבש פרחי בר איכותי

½ כף גרידת לימון

½ כף מיץ לימון סחוט

2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים עד לשקיפות

4 כפות שמן זית

80 גרם גבינת פרמזן איכותית מגורדת דק

מלח לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

הבצק:

מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהמים. מתחילים לערבב את חומרי הבצק תוך כדי הוספת המים ויוצרים בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

המילוי:

מרתיחים את החלב יחד עם הדבש. כשרותח מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הפרג, מיץ לימון, גרידת לימון, הבצל המטוגן והפרמזן.

מקררים לטמפרטורת החדר וממלאים את האוזניים בפרג.

הכנת האוזניים:

מרדדים את בצק האווזים על משטח מקומח לעובי דק דק. קורצים עיגולים בקוטר 7- 8 ס"מ.

ממלאים כל עיגול בצק בכף מלאה מלית פרג וסוגרים לצורת אוזן (משולש). מהדקים היטב ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

מורחים בביצה, מתפיחים כ- 10 דקות. מורחים שוב בביצה ואופים בתנור חם, 200 מעלות כ- 15 דקות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.