חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק כרשה ותפוחי אדמה

מתאים לשש עד שמונה מנות. 

4 כרשות עסיסיות עם החלק הירוק

5 תפוחי אדמה לבנים

5 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

חצי ליטר יוגורט עזים איכותי (בניגוד ליוגורט מחלב פרה, יוגורט עזים לא מתפרק בבישול)

4 תרמילי הל מפורקים וכתושים

פלפל לבן גרוס בנדיבות

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

שוטפים היטב את הכרשות מהחול וקוצצים גס. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות-קטנות.

מחממים את החמאה ואת שמן הזית בסיר שטוח, ומקפיצים בתוכם את הכרשה רק עד שהיא נעשית שקופה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ההל הכתוש והפלפל הלבן.

ממשיכים בהקפצה עוד קצת, ומציפים במים חמים. מוסיפים מלח לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

מוסיפים את היוגורט באיטיות תוך כדי ערבוב, וממשיכים בבישול על להבה נמוכה ביותר עוד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

תגובות גולשים

2.

"דפנה היקרה, תשובתי לשאלתך מדובר בשש עד שמונה מנות, הכל תלוי בגודל הרעב כמובן."

— ארז קומרובסקי, מתת | 24.01.16 15:01
1.

"תודה על המתכון! על כמה מנות מדובר?"

— דפנה, תל אביב | 20.01.16 10:30
2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.