בית הספר לבישול גלילי

ביאליסטוקר פרעצל

חומרים לבצק

חומרים למילוי

אופן ההכנה


מחממים את החלב עם סוכר, גרידת לימון ו-50 גרם חמאה פושרת מבלי להרתיח. מוסיפים פרג ומורידים מהאש. מערבבים ומקררים את התערובת עד לטמפרטורת החדר.

מערבבים את תערובת הפרג עם הקמח ולשים. מוסיפים ביצים בהדרגה ואחרך כך 200 גרם קוביות חמאה, שמרים, מלח וכוס מים עד לקבלת קמח גמיש ולא דביק.

מוסיפים קמח במידה והמרקם דביק. מקררים במקרר שעתיים לפחות. מטגנים במחבת בצל בשמן עד להזהבה עדינה.

מחלקים את הבצק ל-20-25 כדורים. מסדרים על משטח מקומח, מכסים בניילון ומניחים להם כרבע שעה.

מרדדים כל כדור לדיסק בקוטר של 15 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כף גדושה של תערובת הבצל המטוגן. שומרים על כ-1-2 ס"מ בשוליים נקי. מורחים את קצוות הפרעצל בביצה ומעט חלב, מכסים שוב בניילון ומניחים להתפחה 45 דקות, עם המילוי במרכז.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות 15-17 דקות.