בית הספר לבישול גלילי

הסיפור שלנו

כשחזר ארז מלימודי הבישול בפריז בשנות ה-80, התחיל את קריירת הבישול במטבח בבית הוריו. מאוחר יותר עבר לבשל במרפסת דירתו התל-אביבית וקרא לקייטרינג שלו "הסטודיו לבישול פוטוריסטי", בהשראת ספר הבישול הפוטוריסטי של מרינטי, אמן איטלקי בראשית המאה העשרים, שהתעסק בשבירת מוסכמות קולינריות ואומנותיות.

"אם בתחילת דרכי התעסקתי בדברים נדירים שרק שפים של גורמה יכלו להשיג, היום אני עובד עם ירקות היום-יום, מנסה להוציא מהם עוד טעם חדש שלא גיליתי, ומשתדל לא להאפיל על טעמם הטבעי. אני מאוהב בירקות כבר הרבה שנים ועכשיו מצאתי את הדרך להתחיל לבשל אותם כבר בערוגה, עוד כשהם באדמה.
לצד אהבתי ארוכת השנים לירקות, יש לי אהבה ארוכת שנים ללחם. מכל סוג, מכל צורה. בטאבון הבוץ שבניתי בשטח ביתי אני אופה לחמים ופוקצ'ות לצד שאר מיני בשרים ודגים הכי טובים וטריים שניתן למצוא בארץ ישראל".

לאחר שנים רבות בתל אביב, בפריז, בסן פרנסיסקו וב"לחם ארז", בשנת 2006 עבר לגור במצפה מתת שבגליל. משם, מהבית שהוא כל כך אוהב, המוקף בבוסתן שגדל בו כל מה ששף יכול לחלום עליו, הוא משקיע את מירב מרצו בערוגות ובסירים, באירוח ובלימוד אנשים שאוהבים אוכל, איך להנות מהטבע, מהשקט ומאוכל טוב.